Ο πιο easy οικονομικός τρόπος για να κάνετε και να δέχεστε τοπικές και διεθνείς κλήσεις.

Voip Συσκευές: Πραγματοποιείτε κλήσεις με VoIP τηλεφωνικές συσκευές, οι οποίες πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ποιότητας, που απαιτεί η υπηρεσία.
Τις συνδέετε στο δίκτυό σας, μπαίνετε στον λογαριασμό σας και δηλώνετε τον μοναδικό αριθμό κατασκευαστή, που έχει η κάθε συσκευή (Grandstream, Linksys, Siemens, SNOM, Yealink και SIP Τηλέφωνο).

Mobile Phones: Μπορείτε να δέχεστε και να κάνετε κλήσεις από το κινητό σας τηλέφωνο, κατεβάζοντας μια από τις συμβατές με την υπηρεσία εφαρμογές, για οποιαδήποτε συσκευή έχετε (Sonetel Windows Εφαρμογή, Sonetel Android Εφαρμογή, iPhone Bria, iPhone Groundwire, Android Acrobits, Android Csip, Nokia Nimbuzz, Nokia Symbian).

Σταθερό τηλέφωνο: Μετατρέπετε οποιαδήποτε ψηφιακή τηλεφωνική συσκευή σε έτοιμη προς χρήση συσκευή χρησιμοποιώντας έναν από τους προτεινόμενους μεταλλάκτες (HandyTone, Linksys, FRITZ!Box).
Οι μετατροπείς αυτοί, επιτρέπουν την πραγματοποίηση και λήψη IP κλήσεων, χρησιμοποιώντας ένα κανονικό τηλέφωνο.

Call Thru: Αν έχετε εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή για Android ή Smartphone η διαδικασία γίνεται αυτόματα.
Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθείτε τον χειροκίνητο τρόπο:

 • Καλείτε έναν τοπικό αριθμό από την λίστα της Sonetel
 • Πληκτρολογείτε τα διακριτικά, που λάβατε μέσω e-mail μετά την εγγραφή
 • Εισάγετε τον διεθνή αριθμό τηλεφώνου που επιθυμείτε να καλέσετε

Κάθε χρήστης έχει μία δική του λίστα ταχείας κλήσης με 2-ψήφιους αριθμούς. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης ζητά να γίνει κλήση σε έναν νέο τηλεφωνικό προορισμό μέσω του Call Thru, αυτόματα δημιουργείται από το σύστημα ένας νέος 2-ψήφιος αριθμός και προστίθεται στην “σύντομη λίστα” αριθμών του χρήστη. Την επόμενη φορά που ο χρήστης θελήσει να καλέσει τον ίδιο προορισμό, καλεί απλά τον συγκεκριμένο 2-ψήφιο αριθμό.
Ένα αντίγραφο της “σύντομης λίστας” αριθμών αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο χρήστη, κάθε φορά που ενημερώνεται αυτή με νέους 2-ψήφιους αριθμούς.
Αν ένας χρήστης επιθυμεί να διαγράψει ένα 2-ψήφιο αριθμό από τη λίστα, μπορεί να καλέσει ** 2-ψήφιο αριθμό# (για παράδειγμα **12#), μέσω της υπηρεσίας Call Thru.

Αν δεν υποστηρίζεται η χώρα που βρίσκεστε, τότε μπορείτε να κάνετε κλήση μέσω κάποιου SIPBroker.
Σε αυτή την περίπτωση ακολουθείστε την εξής διαδικασία:

 • Καλείτε τον αριθμό πρόσβασης από την λίστα του SIPBroker
 • Κατά την διάρκεια του μηνύματος, πατάτε *0114646
 • Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα (5-10) και θα συνδέεστε στο σύστημα Call Thru της Sonetel. Στο διάστημα αυτό, δεν θα ακούγετε κάποιο σήμα ή κάποια μουσική αναμονής
 • Συνεχίζετε την κλήση, σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες κλήσης του Call Thru

Όταν επισκέπτεστε μια άλλη χώρα όπου η υπηρεσία Call Thru είναι διαθέσιμη, μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικό κόστος από την πραγματοποίηση κλήσεων στο σπίτι ή σε άλλες χώρες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Call Thru, ΧΩΡΙΣ ROAMING.
Για να συνεχίσετε να λαμβάνετε κλήσεις στο Ελληνικό κινητό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Προτού βγείτε εκτός συνόρων της Ελλάδας, ενεργοποιείτε την μεταβίβαση κλήσης από το κινητό σας προς στον σταθερό σας αριθμό Sonetel, πληκτρολογώντας στο κινητό σας μία συγκεκριμένη σειρά συμβόλων (επικοινωνείτε με τον πάροχο σας για να μάθετε τον τρόπο)
 • Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας στην νέα χώρα, αγοράζετε μια τοπική προπληρωμένη κάρτα SIΜ της κινητής τηλεφωνίας της χώρας αυτής
 • Συνδέεστε με την πρώτη ευκαιρία στον λογαριασμό σας στο σύστημα της Sonetel και ενεργοποιείτε την μεταβίβαση κλήσης του σταθερού σας αριθμού Sonetel, στον νέο αριθμό κινητής της κάρτας, που μόλις αγοράσατε
  Με αυτόν τον τρόπο, δέχεστε απευθείας εισερχόμενες κλήσεις, είτε σας καλεί κάποιος στο σταθερό σας αριθμό Sonetel, είτε σας καλεί στο ελληνικό σας κινητό νούμερο, είτε σας καλεί απευθείας στο νέο αριθμό της καρτοκινητής της χώρας αυτής.

Υπολογιστής: Κατεβάζετε τις διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές για Windows (3CX, EyeBeam, Sonetel, SJ phone, X-lite, Zoiper Classic), OS X (SJ phone, X-lite, Zoiper Classic) και Linux (Ekiga, Linphone, Zoiper Classic) και πραγματοποιείτε κλήσεις μέσω του υπολογιστή σας.
Η διαδικασία αυτή, προϋποθέτει να υπάρχει ενεργή πρόσβαση στο Internet, καθώς και ηχεία, μικρόφωνο.

Was this helpful?

Yes No
You indicated this topic was not helpful to you ...
Could you please leave a comment telling us why? Thank you!
Thanks for your feedback.